Şenyaşarlar: İktidar Urfa'da büyük kayıp yaşayacak

Adalet Nöbeti’ni sürdüren Şenyaşarlar, "Türkiye’nin her yerinde Erdoğan’ın başında olduğu AKP oy kaybediyor. Ama en büyük kaybı Urfa’da yaşayacaktır" dedi.

Riha'nın Pirsûs (Suruç) ilçesinde, 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile saldırılarda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar'ın 9 Mart 2021’de Urfa'daki adliye önünde başlattığı Adalet Nöbeti, 735’inci gününde devam ediyor. 

Pirsûs'tan adliye önüne gelen Şenyaşar Ailesi, “Şenyaşar ailesi için Adalet” yazılı pankart önünde nöbeti başlattı.  

Adliye önünde konuşan Ferit Şenyaşar, mücadelelerinin ana temelinin adalet olduğunu, adaletin bir gün herkese lazım olacağını söyledi. Mücadelelerinin bireysellikten çıkıp toplumsal bir davaya dönüştüğünü söyleyen Şenyaşar, “Suruç Devlet hastanesinde ailemize karşı bir katliam gerçekleşmiştir. Bu katliamı yapan AKP içerisinde bulunan bir milletvekilidir. Bu milletvekiline hükümet ve Cumhurbaşkanı sahip çıkmıştır. Bundan dolayı yargı işlemedi, adalet sağlanmadı. Önümüzde seçim süreci var. Türkiye’nin her yerinde Erdoğan’ın başında olduğu AKP oy kaybediyor. Ama en büyük kaybı Urfa’da yaşayacaktır. Çünkü duyarlı Urfa halkı mücadelemize sahip çıkmıştır. Kararlıyız, adalet gelene kadar Urfa Adliyesi önünde mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Zulme karşı Adalet Nöbeti başlattıklarını aktaran Emine Şenyaşar da, “Hakim de, savcı da Erdoğan da biliyor ki davamızda haklıyız. Artık yeter, oğlumu cezaevinden bıraksınlar, bende evime gideyim. Yaptıkları zulmü dünya gördü” diye konuştu.