GÖRÜNTÜLÜ

Viyana‘da ırkçılara karşı yürüyüş: Dağlarda arama, Apocular her yerde!

Türk ırkçılarına karşı Viyana’da gençler öncülüğünde yürüyen Kurdistanlılar ve dostları, "Faşizme geçit yok" ve "Dağlarda arama, Apocular her yerde” dedi, kurulan polis barikatlarını yıktı.

Avusturya’nın başkent, Viyana’da Kurdistanlılar ve dostları, Türk faşistlerinin Belçika’da Kürt aileye yönelik ırkçı saldırısını protesto etti.


Kitle yürüyüşe başlamadan önce tüm Kurdistan Devrim Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Ardından Avesta Kadın Meclisi Üyesi Agirî Kobanê bir konuşma yaptı. Agirî Kobanê, “Avrupa’nın göbeğinde nasıl olur da böyle faşist ve ırkçı bir saldırı yapılır? Avrupa’nın göbeğinde bir katliama daha izin vermeyeceğiz. Kürt halkı bunu faşistlerin yanına bırakmayacak. Herkes sokaklara akın etmeli“ diye konuştu.

Türk faşistlerinin yaşadığı Südtirolerplatz’da toplanıp Reumannplatz’a kadar yürümek isteyen halka polis izin vermeyip barikat kurdu.

Polisin bu tutumunu kabul etmeyen Kürt halkı ve dostları barikatları yıktı. Kitle, Kürt gençleri öncülüğünde Hauptbahnhof’a kadar „Çerxa Şoreşê” marşını okuyup “Bijî Serok Apo“, “PKK“, “Dağlarda arama, Apocular her yerde” ve “İntikam“ sloganlarıyla yürüdü.