Mayıs Ayı Şehitleri için Stockholm'da anma

Şehit Aileleri Kurumu öncülüğünde Stockholm’da düzenlenen bir etkinlikle Mayıs Ayı Şehitleri anıldı.

İsveç’in başkenti Stockholm’da Mayıs Ayı Şehitleri için anma etkinliği gerçekleştirildi. Stockholm Kürt Kültür Derneği’nde düzenlenen anmada Dörtler olarak tarihe geçen Ferhat Kurtay, Necmi Öner, Mahmut Zengin, Eşref Anyık’ın yanı sıra YJA STAR ve Botan Saha Komutanı Leyla Sorxwîn ile PKK Merkez Komite Üyesi Kasım Engin anıldı.

Özgürlük Şehitleri için bir dakikalık saygı duruşundan sonra Dörtler’in eylemi üzerine hazırlanan sinevizyon izletildi. Ardından Siyasetçi Senanik Öner bir konuşma gerçekleştirdi. Öner şunları belirtti: “Her dönem, kendi kahramanlarını yaratır, halkın davası uğruna canlarını feda edenler halkın değeri ve sembolü olur. Onların başlıca hedefi ve vasiyetleri Kürt halkının amaçları doğrultusundaydı. O günden bugüne bu partinin bayrağı altında mücadele veriliyor.”

Senanik Öner, Türkiye’de bugün gerçekleşen seçimlere ilişkin ise, "Sonuç ne olursa olsun mücadelemiz ve çalışmalarımız her yerde, her zamankinden daha fazla devam edecektir. Çünkü bu mücadele bir seçimle başlamadı, böyle bir seçimle de sonlanmayacak.

Anma, “Şehîd Namirin”, “Bê Serok Jiyan Nabe”, “Jin Jiyan Azadî” sloganlarıyla sona erdi.