KONGRA-GEL: Maxmur’u açık hava hapishanesine dönüştürme kabul edilemez

KONGRA- GEL Eşbaşkanlık Divanı, Irak hükümetinin Maxmur’u tel örgülerle çevrelemek istemesini kınayarak, “Açık hava hapishanesine dönüştürme girişimi hiçbir şekilde kabul edilemez” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan KONGRA- GEL Eşbaşkanlık Divanı, “BM koruması altında olan bir mülteci kampı, AKP- MHP hükümeti ve işbirlikçi KDP nin talepleri ile açık cezaevine dönüştürülmek isteniliyor. Irak hükümetinin Mexmûr Mülteci Kampı’nın etrafını tel örgülerle çevreleyip gözetleme kuleleri ile bir açık hava hapishanesine dönüştürme girişimi hiçbir şekilde kabul edilemez” diye belirtti.

Açıklama şöyle devam etti:

“Özellikle de Türkiye’de yapılmakta olan seçimlerin arifesinde bu girişimin tekrar yapılmak istenilmesinin sebebi, ikinci turda zorda olan Erdoğan’ın seçimleri kazanması için destek amaçlıdır.

Mexmûr Mülteci Kampı’nın kuşatılmak istenilmesi, özgür Kürd’ün kuşatılma planının bir parçasıdır. Bu plan; halkımızın özgür yaşamının, özgür geleceğinin kuşatılması planıdır, Barzani ailesi dışında bütün Kürt halkı bu planın içindedir. Barzani ailesi Türk devletine siyasi, askeri ve ekonomik olarak tamamen teslim olduğu için onların plan ve isteklerine göre hareket ediyorlar.

Mexmûr halkı ‘özgür Kürd’ün direnişçi ruhunu temsil ediyor. Hiçbir güç onu teslim alamaz. Türk devletinin ve onun işbirlikçilerinin korkusu, bu ruhun adım adım her parçada yükselişinin durdurulamamasıdır. Mexmûr Halk Meclisi’nin öncülüğünde kadın, çocuk, gençlik bütün kamp halkı birlikte direniyor. Biz Mexmûr Mülteci Kampında yaşayan halkımızın direnişini saygıyla selamlıyoruz

Dört parça Kürdistan ve yurt dışında yaşayan halkımıza ve dostlarımıza çağrımız; Mexmûr Mülteci Kampının onurlu direnişine sahip çıkalım, kamp halkının yalnız olmadığını herkese gösterelim. Acilen iç ve dış kamuoyu ve diplomaside Mexmûr halkının sesi olalım.

Irak hükümetine ve gelişmeler karşısında sessiz kalan BM yetkililerine sesleniyoruz; bu uygulama uluslararası yasalara ve insan haklarına aykırıdır ve meşru değildir, zorbalıktır, işkencedir, zulümdür. Bu halk baskı ve haksızlığı kabul etmez. Yaşanan sorunlar baskı ve tehdit ile değil, kamp halkının seçilmiş temsilcileri ile görüşülerek çözülmelidir.

Bir kez daha kararlı duruşları ile özgürlük umudunu büyüten Mexmûr halkının direnişini selamlıyoruz. Direniş kazanacak, faşizm ve işbirlikçiler kaybedecek.”