KCÊ-E: IŞİD ruhuyla verilen kararlara karşı Kobanê ruhuyla direniş hattını geliştirmek doğru olandır

Kobanê Kumpas Davası’nın sonucunun düşman hukukunun ilanı olduğunu vurgulayan Avrupa Êzidî Toplum Koordinasyonu, “IŞİD ruhuyla verilen bu kararlara karşı Kobanê ruhuyla demokratik direniş hattını geliştirmek en doğrusudur“ açıklamasında bulundu.

KOBANÊ KUMPAS DAVASI

Avrupa Êzidî Toplum Koordinasyonu (KCÊ-E), Kobanê Kumpas Davası’nda siyasetçilere ağır cezalar verilmesine tepki gösteren bir açıklama yaptı. KCÊ-E, "Kobanê Kumpas Davası’nın sonucu düşman hukukunun ilanıdır" dedi.

Açıklama şöyle:

"Başta Êzidî inanç toplumuna karşı olmak üzere soykırım gerçekleştirerek, genel olarak Kürt halkının ve giderek tüm insanlığın başına bela olan barbarlığın simgesi IŞİD’ e karşı destansı bir direniş sergileyerek zafer elde eden Kobanê özgürlük sürecini Türkiye’de ceza davasına çeviren Erdoğan-Bahçeli faşizmi, en son vermiş oldukları ceza kararlarıyla birlikte IŞİD rövanşını almak istedikleri yeniden kanıtlanmıştır. Kobanê‘de IŞİD’in zaferini bekleyip, ‘Kobanê düştü düşecek’ diyerek akabinde yaşanan tarihi hezimeti hazm etmedikleri ve bu yenilginin öcünü almak istedikleri açıktır. Uyduruk ve gülünç gerekçelerle açılan bu hukuki faciat davası, uluslararasılaşan ‘Kürt meselesi’nin çözümsüzlüğünde ısrar edilmesinden  başka bir anlam taşımamaktadır. Bir yandan ‘yumuşama’ sürecinden bahsedilirken diğer yandan başta ağırlaştırılmış tecrit olmak üzere Kürt halkına karşı inkarı ve çökertme politikasını sürdürmenin, bir aldatmaca ve oyalama taktiği olduğu açığa çıkmıştır. Demokratik muhalefetin bütünleşerek ‘atmosferi yumuşatma’yı değil faşizmi büsbütün alt etmeyi, bu ceberut ve totaliter rejim yerine özgürlükçü, demokratik ve eşitlikçi bir toplumsal düzeni inşaa etmeyi hedef haline getirmelidir. IŞİD ruhuyla verilen bu ceza kararlarına karşı Kobanê ruhuyla dik durmak ve demokratik direniş hattını geliştirmek en doğrusudur."