Gezi’nin10'uncu yılı: Biz Geziciyiz, siz gidici

Gezi Direnişi'nin 10'uncu yıl dönümü dolayısıyla İzmir ve Artvin’de yapılan açıklamalarda Gezi ruhunun bitmediği ve direnişe devam edileceği vurgusu yapıldı.

Gezi Direnişi'nin 10'uncu yıl dönümüne ilişkin İzmir ve Artvin’de açıklamalar yapıldı.

İZMİR

İzmir'de Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde basın açıklaması yapıldı. "Gezi tutukluları serbest bırakılsın" pankartı açılan açıklamada "Biz Geziciyiz, siz gidici", "Gezi'de yitirdiklerimize söz, biz kazanacağız" ve "Seçimle değil devrimle gidecek" dövizleri taşındı. Açıklamada sık sık "Bu daha başlangıç mücadeleye devam", " 15'inde bir fidan Berkin Elvan", "Gezi'de düşene dövüşene bin selam", "Her yer Taksim her yer direniş", "Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz" ve "Devrim şehitleri ölümsüzdür" sloganları atıldı. Açıklamaya kentte bulunan siyasi parti, kurum, sendika ve meslek odalarının temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı. 

Grup adına basın metnini okuyan Maden Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yöneticisi Kemal Çakmak, Gezi’nin onuncu yılında,  şehir şehir dalga dalga yayılan, yasaklara, hukuksuz cezalara, baskıya, ranta, talana, yalana, tüm ayrıştırma politikalarına karşı yan yana durdukları o şanlı direnişten hala ilk günkü gibi gurur duyduklarını vurguladı. Çakmak, “Bilsinler ki bizim pusulamız Gezi’dir. İnsanca, özgür, adil, refah içinde, demokratik bir yaşam talebimiz ve hak arayışımız hep sürecek. Onuncu yaşında da, Gezi’yi hep genç kılan, bizi hep ayakta tutan, tüm hayallerimiz gerçek olana kadar dilimizden düşmeyecek olan sloganıyla anıyoruz. Bu daha başlangıç, mücadeleye devam" ifadelerini kullandı.

ARTVİN'DE GEZİ VE LOKUMCU ANMASI 

Artvin’in Hopa ilçesi Hopa Meydanında hem Gezi direnişinin hem de Metin Lokumcu'nun ölüm yıl dönümüne ilişkin basın açıklaması gerçekleştirildi. "Umutsuzluk yok, direniş var" pankartı açılan açıklamada sık sık "Her yer Hopa, her yer direniş" sloganları atıldı.

Çok sayıda yurttaşın katıldığı açıklamada konuşan Halkevleri Hopa Şubesi Yöneticisi Kamil Ustaoğlu, "31 Mayıs 2011 tarihinde Karadeniz'den bir isyan yükseldi. Deresine, suyuna sahip çıkanların, çaydaki kontenjana hayır diyenlerin isyanıydı. O günlerde bu memlekette iktidarda olanlar baskıyla, zulümle ülkeyi yönetmeye çalışıyordu. Hopalılar kendi geleceklerine, onurlarına sahip çıkmak için faşist iktidar karşında direnişe geçtiler. Hopalıların dostu, yoldaşı Metin Lokumcu'yu bu direnişte kaybettik. Bundan 2 yıl sonra başlayan Gezi direnişinde de genç yoldaşlarımızı katlettiler. Türkiye tarihinde ne zaman ki işçi sınıfı ve halklar hakları için ayağa kalksa dönemlerin faşist iktidarları tarafından katlediliyor. Ama şunu iyi bilin ki bu memlekette binlerce canımızı almalarına rağmen eşitlik ve özgürlük yürüyüşümüzü durduramadılar. Karadeniz halkı bunun somut tanıdığıdır. Hopa ve Karadeniz'in birçok yerinde devrimcileri katlettiler. Fakat bu halkın sesini kesemediler, kesemeyecekler" diye konuştu.