Enternasyonalistler, Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için nöbette

Strasbourg'daki Özgürlük Nöbeti’ni devralan enternasyonalistler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünü istedi.

Avrupa’da yaşayan Kürtler ve dostlarının Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve tecridin kırılması amacıyla Fransa’nın Strasbourg kentinde sürdürdüğü Özgürlük Nöbeti, 25 Haziran tarihinde 10. yılını geride bırakıyor.


Avrupa Konseyi (AK), Avrupa Parlamentosu (AP), İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) buluştuğu ortak noktada devam eden ve her haftasını bir grubun devraldığı nöbet eylemini 523. haftasında. Nöbeti enternasyonal bir grup devraldı.

'ULUSLARARASI BASKI YAPALIM'

Nöbete katılan eylemcilerden Matthias Camille, Paris’ten geldiğini belirterek, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dönük işkenceye karşı nöbet eyleminde yer aldığını söyledi. Nelson Mandela’nın da Abdullah Öcalan gibi işkence altında olduğunu ve daha sonra uluslararası baskıyla serbest bırakıldığını hatırlatan Camille, bunun Abdullah Öcalan için de gerçekleşebileceğini anlattı.

Eylemcilerden Naomi Guihard ise Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için savaşanlara destek vermek için Strasbourg’a geldiğini ifade etti. Guihard, sömürgeciliğe karşı mücadele veren halklarla dayanışmanın önemine dikkat çekti.