Den Haag ve Londra’da Maxmur protestosu

Maxmur’a yönelik saldırılar İngiltere’nin Londra ve Hollanda’nın Den Haag şehrinde protesto edildi.

LONDRA


Londra Kürt Halk Meclisi bileşenleri, İngiltere Irak Büyükelçiliği önünde Maxmur kuşatmasını protesto etti.

Kürt Halk Meclisi’nin çağrısı ile kalabalık bir grup İngiltere Irak Büyükelçiliği önünde bir araya gelerek Irak ordusunun Maxmur kuşatmasını protesto etti.  Sık sık, “Maxmur’a yönelik emperyalist işgale hayır”, “Irak ordusu Maxmu’dan defol”, “Biji Serok Apo”, “Maxmur Kurdistan’dır” şeklinde sloganlar atan kitle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile KCK flamaları taşıdı.

Burada bir açıklama yapan Kürt Halk Meclisi’nden Ercan Akbal, uluslararası güçlerin Maxmur’a yönelik işgal ve kuşatmaya karşı sessizliğini sert tepki göstererek, “Amerika ve bölgesel güçlerin bu insanlık dışı saldırılara sessizliği kendi emperyal planlarından kaynaklanıyor. Ancak Kürdistan halkı Kürt halkı asla teslim olmayacaktır. Önder Apo’nun özgürlüğe yürüttüğü bu halk teslim olmaz. Bunu çok iyi bilmelidirler ve derhal bu girişimlere son verilmelidir” dedi.

Britanya Devrimci Gençlik Hareketi adına bir konuşma yapan Rojhat Heval’de Türk ve Irak devletlerinin Maxmur’a yönelik işgalci ve insanlık suçu girişimlerine asla kayıtsız kalmayacaklarını ifade ederek, “Maxmur halkı terörist bir yapı olan Türk devletinin barbar politikaları sonucu Kuzey Kürdistan halkında oluşuyor. Ve bu barbarlık Maxmur halkı asla diz çökmediği için bugün Irak ordusu eliyle sürdürülüyor. Irak ve Türk devleti bilmelidir ki Kürt halkı asla diz çökmeyecektir ve sizin saldırılarına boyun eğmeyecektir. Kürt gençliği de bunun hesabını soracaktır” dedi. KCDK-Başur adına Şivan Heval’de bir konuşma yaparak, Maxmur’a yönelik kuşatmayı sert bir dille kınadı.

Eylem alkış ve sloganlar sona erdi.

DEN HAAG


Irak ordusunun Şehit Rûstem Cûdî Kampına yönelik kuşatma girişimine karşı bir basın açıklaması düzenlendi.
Yazılı açıklamayı okuyan Emîne Cizîrî uluslararası güçlere çağrı yaparak, “tel örgülere bizim irademizi esir alamazsınız” dedi.

Açıklamada bu konseptin Türkiye merkezli olduğuna dikkat çekilerek, Maxmur halkı Kürt halkının onurudur mesajı verildi. Kadınlar Kongra Star adına bu kuşatmayı kınayarak her zaman Maxmur halkının yanında olacaklarını belirti.

Açıklama Bijî Berxwedana Mexmûrê sloganlarıyla sonlandı.