Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için eylem 2. gününü geride bıraktı-YENİLENDİ

Fransa'nın Strasbourg kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için gerçekleştirilen eylem 2. gününü geride bıraktı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki derinleştirilmiş tecride karşı Kürtlerin Fransa’nın Strasbourg kentinde bulunan Avrupa Konseyi(AK) binası önünde başlattığı eylem ikinci gününü geride bıraktı. Eylemi ikinci gününde Almanya'dan gelen grup eylemi sürdürdü.

KCDK-E'nin çağrısı üzerine Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için Fransa’nın Strasbourg kentinde bulunan AK binası önünde dün başlayan nöbet eylemi bugün ikinci gününü geride bıraktı. Bugün eylemi Almanya'dan gelen FED-GEL ve FCDK-KAWA federasyon üyesi yüzlerce kişi sürdürdü.

TEV-ÇAND sanatçıları da ezgilerle eylemcilere destek verdi. Ozan Şemdin’in söylediği ezgilere eylemciler de eşlik etti.

 Eylemciler nöbet çadırında bir panel düzenledi. Panelde konuşan KNK üyesi Kamuran Berwari, "Büyük bedeller verilerek bu mücadele sürüyor. Kurdistan dört parçaya ayrılmış. Kurdistan'da mücadele sürüyor. Birlik olursak haklarımızı elde ederiz. Birlik olmaktan başka çaremiz yok. Biz Avrupa Konseyinin önünde söylüyoruz. Türkiye, Suriye ve İran bilsin ki biz bir ulusuz. Biz sadece biraz dil, kültür ve ekonomik haklarla yetinmeyeceğiz. Biz bir ulusuz ve bu toprakların sahibiyiz. Onlar sonradan gelip bizim topraklarımızı işgal etmişlerdir. Biz Kürtler olarak onlarla kardeşlik hukuku çerçevesinde birlikte yaşamayı kabul ettik. Onlar bizim varlığımızı kabul etmiyorlar” dedi.

Partiya İslamiya Kürdistan (PİK) Avrupa temsilcisi Sabri Eryiğit ise “24 yıldır sayın Abdullah Öcalan ağır tecrit altındadır. Türk devleti Kürt sorununu çözmek istiyorsa bu Abdullah Öcalan’sız olmaz. Kürt halkının bir sürü kurumu ve siyasi oluşumu var. Ancak bunların içinde PKK önemli bir güçtür. Bunu yok sayarak siyaset yapılmaz. Şimdi Avrupa Konseyi önündeyiz. Abdullah Öcalan üzerinde sürdürülen tecridin sebebi de bundandır. Uluslararası Komplo ile Sayın Abdullah Öcalan’ı onlar verdi Türkiyeye. Bu tecridin kaldırılması için uluslararası kurumlar harekete geçmelidir" diye konuştu.

Parlamento önündeki eylem sürerken parlamento içinde de HDP heyeti, Abdullah Öcalan’a Özgürlük Uluslararası kadın heyeti ve avukatların siyasi parti temsilcileriyle görüşmeler yaptığı öğrenildi. Soğuk havaya rağmen eylem sürerken,  yarın İsviçre ve gençlik örgütleri aktivistleri eylemi devralacak. Yarın öğleden sonra Kürt kurum temsilcileri ve AK parlamenterlerinin katılmasıyla yapılacak olan basın açıklamasıyla eylem sonlandırılacak.