Şeladizê katliamı şehitleri Londra’da anıldı

Rojava ve Başûr gençliği öncülüğünde Türk devleti ve KDP eliyle 23 ve 28 Ocak 2019 tarihleri arasında Güney Kürdistan’ın Şeladizê kentinde gerçekleştirilen katliamda yaşamını yitirenler Londra’da anıldı.

Güney Kürdistan’ın Şeladizê kentinde 23 Ocak 2019 günü Türk devletinin hava saldırıları sonucu 6 sivilin katledildiği, onlarca kişinin yaralandığı Şeladizê katliamında yaşamını yitirenler İngiltere’nin başkenti Londra’da KCC binasında yapılan bir anma ile anıldı. İngiltere’de yaşayan Başûr ve Rojava gençliği öncülüğünde yapılan anmaya, çoğunluğu genç çok sayıda kişi katıldı.

Salona Şeladizê ve Paris katliamında yaşamını yitirenlerin fotoğrafları asıldı. Ey Raqib marşı eşliğinde bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan anmada, Şeladizê katliamını anlatan sinevizyon gösterildi.  

Şeladizê katliamının tanıklarının da katıldığı anmada, Türk devletinin Kurdistan’a yönelik işgal girişimleri kınanarak, KDP’nin Türk devleti ile işbirliğine son vermesi istendi. Türk devletinin Şeladizê katliamını gerçekleştirdikten sonra halkın işgalcilere karşı isyanı karşısında KDP’nin halka saldırdığı ifade edilen konuşmalarda, “Şeladizê’de defalarca katliam gerçekleştirildi. KDP yönetimi Türk devleti ile işbirlikçi ve ihanetçi tutumundan vazgeçmek yerine, işgalciye direnen Şeladizê halkına karşı adeta terör estirdi. Halka işkence yaptılar ve onlarca Kurdistanlı KDP eliyle işkenceden geçirildi ve vuruldu. Kahrolsun ihanet” denildi.  

Sık sık, “Şehîd namirin” sloganının atıldığı anmada, gençler şehitler için yazdıkları şiirleri okudu. Yine şehitlere atfen bir dinleti gerçekleştirildi.