PKK: Leyla Sorxwînleri yetiştiren Kürt halkı asla yenilmeyecek!

PKK Yürütme Komitesi, şehadeti açıklanan PKK Merkez Komite Üyesi Leyla Sorxwîn için yayınladığı açıklamada, O'nun gibi değerli militanlar ve gerilla komutanları yetiştiren Kürt halkının ve kadınının asla yenilmeyeceğini dile getirdi.

PKK’nin Leyla Sorxwîn için yayınladığı açıklama şöyle:

“Her gün şehitler kervanına öncü düzeyinde yeni yoldaşlarımız katılmaktadır. En son olarak, Amed ve Kurdistan halkının ve kadınının yiğit evladı, Partimiz PKK’nin Merkez Komite ve HPG ile YJA-Star’ın Komuta Konseyi Üyesi, Botan Saha Komutanı Leyla Sorxwîn yoldaşın şehadeti açıklanmış bulunmaktadır. Apocu Fedai Çizgisinin tutkulu militanı Leyla Sorxwîn yoldaşı saygı, sevgi ve minnetle anıyor, yürüttüğü özgürlük mücadelesini sürekli geliştirerek zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz. Leyla Sorxwîn gibi değerli militanlar ve gerilla komutanları yetiştiren Kürt halkının ve kadınının asla yenilmeyeceğini, kölece yaşamı hiçbir zaman kabul etmeyeceğini ve özgürlük çizgisinde hep büyük zaferler kazanacağını belirtiyoruz. Leyla yoldaş şahsında mayıs ayının ve özgürlük mücadelemizin tüm kahraman şehitlerini saygı ve minnetle anıyoruz.

EGÎD VE ZÎLAN FEDAİ ÇİZGİSİNDE KOMUTANLAŞTI

Leyla Sorxwîn yoldaşımız genç yaşında Amed’in Bismil ilçesindeki yurtsever bir aileden PKK saflarına katıldı. PKK içerisinde her zaman gerilla saflarında ve hep ön cephede yerini aldı. Sürekli zor alanları seçti ve engel tanımaz bir mücadele yürüttü. Cesur ve fedakâr bir savaşçıydı ve her düzeyde komuta görevi aldı. Savaşçılığından komutanlığına kadar katılımı hep fedakâr, mütevazı ve hoşgörülüydü; yoldaşlık ilişkileri çok derin ve güçlüydü. Su gibi berrak ve temizdi. İdeolojik ve örgütsel anlamda önderlik felsefesinde derinleşmişti. Bu özellikleri arkadaşlarda da moral ve güç yaratmaktaydı. Dolayısıyla hep sevilen ve aranan bir yoldaştı. Kadın özgürlük mücadelesinde ısrarlıydı; Apocu kişilikte güçlü ve öncü özelliklere ve ölçülere sahipti. Kadın özgürlük ideolojisini kendi kişiliğinde en üst düzeyde temsil etti.  Mücadelenin her döneminde parti ölçü ve ilkelerini kendi kişiliğinde temsil ederek, parti ölçülerinin yaşama geçirilmesinde öncü düzeyde mücadele yürüttü. Apocu zafer çizgisinde yürüttüğü başarılı mücadelesiyle YJA-STAR VE HPG Komuta Konseyinde yer aldı. PKK Merkez Komite üyesi olarak yıllarca görev yaptı. Anlayış ve tarz olarak demokratik modernite gerillası çizgisinde sürekli yoğunlaştı ve derinleşti. Savaş tarzında hep zafer çizgisini esas aldı. Egîd ve Zîlan fedai çizgisinde komutanlaştı. Devrimci halk savaşı stratejisini yaşamsallaştırmak için büyük bir emek ve çaba sarffetti. Bu temelde, YJA-Star Komutanı Delal Amed yoldaşın şehadetinin ortaya çıkardığı boşluğu doldurabilmek için yürüttüğü Botan savaşında şehit düştü.

JIN JIYAN AZADÎ DEVRİMİNİN DÜNYAYA YAYILMASINDA ÖNEMLİ BİR ROL OYNADI

Önder Apo ‘PKK Kadın partisidir’ dedi. Bu bakış açısı ve felsefeyle kadın özgürlük hareketimiz gerillalaşarak, partileşerek kadın sistemini geliştirdi. Yürüttüğü kahramanca mücadeleyle öncü bir güç haline geldi. Kadın kurtuluş ideolojisi temelinde kadının özgürleşmesi ve irade sahibi olabilmesi sağlandı. Bu çerçevede Önder Apo’nun geliştirdiği Jineoloji düşüncesi bugün tüm Kurdistan’a ve dünyaya yayıldı. İdeolojik, örgütsel ve siyasal anlamda kadın özgürlük devrimi önemli bir aşamaya ulaştı. Leyla Sorxwîn yoldaşlar, işte bu tarihi mücadelenin ve gelişmenin öncü militanlarından biriydi. Jin jiyan  Azadî devriminin gelişerek dünyaya yayılmasında önemli bir rol oynadı.  

Leyla Sorxwîn yoldaş, yaşadığımız yoğun mücadele süreci açısından da Apocu duyarlılığı, fedakârlığı, sorumluluğu ve cesareti en ileri düzeyde gösterdi. İmralı tecrit ve işkence sistemine karşı Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü hedefleyen mücadeleye en ön safta katıldı. Yıllarca tarihi Botan Direnişine komutanlık etti. Tıpkı Komutan Delal Amed gibi, Amed’ten mücadeleye katılıp Botan’la bütünleşerek, Kürt halkının ve kadınının yurtseverliğini ve direnişçiliğini en üst noktaya çıkardı. Dolayısıyla AKP-MHP faşizminin çökertilmesinde ve özgür Kurdistan’a dayalı Türkiye demokratikleşmesinin önünün açılmasında en büyük emeğin ve rolün sahibi oldu.

Hiç kuşkusuz, Botan’ın ölümsüz komutanlarından olan Leyla Sorxwîn yoldaşın bu gerçeği ve büyük emeği hiçbir zaman unutulmayacaktır. Leyla yoldaşın duruşu, katılımı, Önder Apo gerçeğine bağlılığı, zorluk ve engel tanımaz yapısı bizlere her zaman yol gösterecektir. Başta Amed ve Botan gençliği ve genç kadınları olmak üzere tüm Kurdistan gençliği ve halkı bu ölümsüz komutanını doğru anlayacak ve daha çok gerilla saflarına katılarak izinde yürümeyi ve zafer kazanmayı bilecektir. Önderlik ve şehitler çizgisinde direnip İmralı işkence sistemini parçalayarak Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü sağlayacaktır. Bu kutsal varlık ve özgürlük mücadelesinde kahraman şehitlerimiz her zaman önümüzü aydınlatan özgürlük meşaleleri olacaktır.

Bunlar temelinde, Kürt halkının ve kadınlarının ölümsüz komutanı Leyla Sorxwîn yoldaşı bir kez daha saygı ve minnetle anıyor, gençleri ve kadınları Leyla yoldaşın izinde özgürlük mücadelesine daha güçlü katılmaya çağırıyoruz!”